Zo maakt DigiDok de gezondheidszorg futureproof met Spreekuur.nl

Geweldig nieuws! De pilot met de digitale huisartsenpost Spreekuur.nl is succesvol afgerond. Het mede door DigiDok ontwikkelde Spreekuur.nl werd in maart in de regio Eemland versneld gelanceerd vanwege de coronacrisis en in regio Rijnmond een maand later.

Met Spreekuur.nl kunnen circa 1,3 miljoen inwoners uit de genoemde regio’s die ouder dan zestien jaar zijn, het digitale consult zelf voorbereiden. Hiervoor doorlopen ze gevalideerde triage- en anamnesevragen van DigiDok en kunnen ze een foto toevoegen. Dit scheelt werk voor de huisarts en de triagist. Daarnaast blijft het contact voor patiënten persoonlijk, omdat ze advies krijgen van echte huisartsen uit de regio.

Trots

Als Digidok-team zijn we heel trots op deze succesvolle pilot. De afgelopen maanden hebben we als enabler van Spreekuur.nl samen met de teams van Huisartsenposten Eemland en Rijnmond en Topicus ontzettend hard gewerkt om de 1.3 miljoen inwoners van de regio’s Rijnmond en Eemland digitaal toegang te geven tot de huisarts via Spreekuur.nl.

Iets nieuws beginnen is namelijk niet moeilijk, er een succes van maken, wel. Dat vereist tijd, energie, moeite en een dedicated team. En scherpte in alle fases van het project. Van idee-ontwikkeling tot het opstellen van digitale triage/anamnese vragenlijsten met ingebouwde urgentiebepaling, het ontwikkelen van de meest voorkomende diagnose templates met daarin links naar relevante Thuisarts pagina’s, het opnemen van filmpjes over hoe je zelfzorg kunt verlenen; het hele implementatietraject met Topicus; het continue valideren met UMCU/Thinc; het opschalen van Spreekuur.nl, DigiDok heeft het allemaal met evenveel plezier en toewijding gedaan- en blijft dat in de toekomst doen voor Spreekuur.nl. Zeker nu we zien dat huisartsen en patiënten de dienst waarderen. De NPS-score die meet in welke mate een dienst wordt aanbevolen, in dit geval door patiënten aan andere patiënten, kwam de afgelopen periode uit op maar liefst 59 procent.

Eigen missie

Het is een mooi compliment voor een dienst die naadloos aansluit de missie van DigiDok: de gezondheidszorg futureproof maken in deze snel veranderende wereld. We richten ons op de gezondheidszorg omdat we willen helpen de maatschappelijke uitdagingen in de zorg aan te gaan. We geloven dat technologie de sleutel tot succes is voor een aantal problemen in de zorg en streven naar een oplossing die meerwaarde biedt voor patiënt, zorgverlener en maatschappij. 

Met Spreekuur.nl gaan we nu samen met onze partners de wijde wereld in, maar onze jarenlangs ervaring in het ontwikkelen van concepten, het testen en schalen van innovaties, gebruiken we graag ook om uw innovatie met idee-ontwikkeling, probleem- en doelgroepanalyses, validaties, prototype-ontwikkeling, implementaties, consortiums en pilots naar een hoger plan te tillen. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand mailadres. We onderzoeken graag hoe we ook u verder kunnen helpen.

Meer weten over Spreekuur.nl? Check hier de site.

Contactgegevens DigiDok:

Mailen: inez@digidok.nl en bertus@digidok.nl

Bellen: 06-20791956 en 06-36492363

Web: www.digidok.nl

Spreekuur-in-de-hand-v-2142x1071

Volg ons op LinkedIn!

Volg ons op LinkedIn en mis nooit meer onze laatste updates en ontwikkelingen