Patiënten app Spreekuur.nl zet opmars bij dagpraktijken in Drenthe voort

iStock-1305597938

“Met Spreekuur.nl en de koppeling met ons nieuwe huisartsensysteem zijn we gekomen tot een digitale voordeur voor onze huisartsenzorg. Dit zorgt ervoor dat we goed bereikbaar zijn en blijven voor onze patiënten. Zo zetten we samen stappen in het verder toekomstbestendig maken van onze huisartsenzorg,” zegt Yoeri Zuidwijk, huisarts Marsdijk en CMIO Dokter Drenthe.

Het aantal Drentse huisartsenpraktijken dat inmiddels gebruikmaakt van de digitale patiëntenomgeving Spreekuur.nl is gestegen naar elf. Bij zes hiervan is Spreekuur.nl direct gekoppeld aan hun eigen huisartseninformatiesysteem. Deze praktijken gebruiken Spreekuur.nl als patiëntportaal en maken daarmee gebruik van de mogelijkheden voor het voeren van digitale consulten, het maken van afspraken, en het aanvragen van herhaalmedicatie. 

De praktijken die Spreekuur.nl niet als patiëntportaal gebruiken, zetten het in voor het voeren van digitale consulten. Met Spreekuur.nl kunnen veel zorgzaken online worden geregeld. Hierdoor kunnen patiënten nog sneller en efficiënter geholpen worden, waarmee de druk op de huisartsenpraktijk vermindert.

In Drenthe zijn recentelijk huisartsenpraktijk Nieuwe Rijkweg in Vries en huisartsenpraktijk Marsdijk (Wilgenbeemd) aangesloten. Bij de laatste (Marsdijk) is Spreekuur.nl direct gekoppeld aan huisartsinformatiesysteem MediKIT om het proces nog makkelijker te maken. Via Spreekuur.nl kunnen patiënten vanuit huis eenvoudig een afspraak maken, thuismetingen doorgeven, herhaalrecepten aanvragen, een vraag aan de huisarts stellen en (zelfzorg)advies ontvangen. Met behulp van slimme technologie ontvangen patiënten advies over medische klachten.

Spreekuur.nl

Spreekuur.nl is een initiatief van ICT-leveranciers Topicus en DigiDok. Het begon in maart 2020, begin coronacrisis, in huisartsenpost Eemland in Amersfoort en Barneveld. Een maand later sloot ook huisartsenpost Drenthe aan. In eerste instantie was het bedoeld als tool voor digitale huisartsenposten voor dringende vragen in de avonden en weekenden. Inmiddels is Spreekuur.nl 24/7 beschikbaar bij zo’n 44 huisartsenpraktijken door het hele land en bij tien spoedposten in vier regio’s. Huisartsenpraktijken gebruiken Spreekuur.nl als middel om digitale vragen van hun eigen patiënten veilig en snel te kunnen beantwoorden. Veelvoorkomende vragen van patiënten in Spreekuur.nl gaan over huidklachten, been-/knie-/heup-klachten, oogklachten, rug-/nek-/schouderklachten, anticonceptie en hoesten.

Deel dit bericht

Volg ons op LinkedIn!

Volg ons op LinkedIn en mis nooit meer onze laatste updates en ontwikkelingen