🚑 Nieuwe functionaliteit voor meldkamers

meldkamer

De triagetool VIPLive Triage heeft een belangrijke nieuwe functionaliteit gekregen. DigiDok heeft samen met Topicus in de Zorg en Ambulancezorg GGD Haaglanden een nieuwe module ontwikkeld die het proces rondom 112-meldingen aanzienlijk versnelt en verbetert.

De nieuwe module ondersteunt meldkamerprofessionals bij het stellen van cruciale contextvragen. Zijn er bijvoorbeeld airbags uitgeklapt bij een botsing? Is er grote materiƫle schade aan voertuigen? Welke beschermingsmiddelen zijn gebruikt? Op basis van de antwoorden bepaalt de module welke eventuele extra inzet benodigd is.

Deze specifieke en relevante details van een incident worden geregistreerd en gedeeld met de juiste partners. Door niet alleen informatie te verzamelen over de toestand van het slachtoffer, maar ook over eventuele bedreigende omgevingsfactoren, kunnen we de aanrijdende eenheden van politie, brandweer en ambulance nauwkeuriger informeren.

De nieuwe functionaliteit binnen VIPLive Triage zorgt voor een verbeterde samenwerking tussen ambulance-, politie- en brandweerprocessen. Bovendien geeft het een veel vollediger en preciezer beeld van elk incident. Hiermee verhogen we de snelheid en effectiviteit van de hulpverlening.

Meer weten over deze update of VIPLive Triage? Bekijk dan https://lnkd.in/eQJYevDU of neem contact op met Renate Bongaards.

Volg ons op LinkedIn!

Volg ons op LinkedIn en mis nooit meer onze laatste updates en ontwikkelingen