SmartConsult

Online consultvoorbereiding met DigiDok SmartConsult

Welke patiënt moet worden gezien? En wie heeft voldoende aan advies op afstand? Het maken van een goede afweging van binnenkomende zorgvragen is voor huisartspraktijken een arbeidsintensief proces, en door personeelstekorten en een stijgende werkdruk is daar niet altijd tijd voor.

Met DigiDok SmartConsult doorlopen jouw patiënten triage- en anamnesevragen met betrekking tot zaken als buikpijn, huidklachten, oogklachten en anticonceptie en ontvang je een medische samenvatting in het HIS (s-regel). Zo heb je als huisarts meer tijd voor de patiënt om het echte gesprek te voeren.

De voordelen op een rij

Hoe werkt het?

Patiënten die digitaal een afspraak plannen of e-consult starten in het patiëntenplatform, doorlopen consultvoorbereidende triage- en anamnesevragen. Na het doorlopen van de vragen krijgt de patiënt op basis van de antwoorden een advies voor het best passende type consult: een fysieke afspraak in de praktijk of een e-consult. De antwoorden van de patiënt worden samengevat in een slimme s-regel. Deze s-regel vindt de huisarts terug bij de afspraak in het HIS of bij het e-consult.

De SmartConsult module is volledig geintegreerd in het patientenplatform en het HIS. Dus geen extra applicatie of dubbele systemen. Op dit moment is de DigiDok SmartConsult module geïntegreerd in het patiëntenportaal van Uw Zorg online en Cory.Care.

Betrouwbare en veilige behandelgebieden

De consultvoorbereidende vragen zijn per klachtgebied vormgegeven door middel van beslisbomen en algoritmes. Ze zijn in samenwerking met huisartsen en triagisten en conform de NHG-richtlijnen ontwikkeld. De behandelgebieden worden geverifieerd door onafhankelijke huisartsen en triagisten De behandelgebieden bevatten (spoed)triage- en anamnese vragen. Bij spoed wordt de patiënt geadviseerd direct telefonisch contact op te nemen. 

Beslisondersteuners voor type consult en diagnostiek

De patiënt krijgt een advies voor het best passende type consult
op basis van de gegeven antwoorden. Bij het behandelgebied
SOA-klachten wordt in de s-regel, naast de samenvatting, een beslisondersteunend testadvies meegegeven (diagnostiek). 
Dit testadvies wordt gegeven op basis van de antwoorden
van de patiënt.

Een gestroomlijnd proces voor urineweginfecties / blaasontsteking

Patiënten kunnen digitaal hun vraag over blaasontsteking starten.
De huisarts en assistent hebben alle klachten in kaart, hoeven niet meer te werken met papieren formulieren op de balie en hoeven de antwoorden niet meer handmatig over te zetten in het HIS. De patiënt wordt gevraagd om de urine naar de praktijk te brengen met een instructie hoe de urine op te vangen.

Ervaringen van onze gebruikers

Wij werken samen met:

Volg ons op LinkedIn!

Volg ons op LinkedIn en mis nooit meer onze laatste updates en ontwikkelingen