DigiDok – Slimme zorg voor en door zorgexperts
DigiDok ontwikkelt, implementeert en schaalt digitale tools op en optimaliseert zorgprocessen, zodat de patiënt en zorgverlener dichter bij elkaar komen. DigiDok is specialist in het digitaliseren van medische inhoud en het ontwerpen van beslisbomen en algoritmes voor kwalitatief goede en efficiënte zorg. Daarnaast begeleiden we zorggroepen, huisartsenpraktijken en huisartsenposten bij het implementeren van onze digitale tools en het creëren van een digitale visie op de zorg. We bestaan 5 jaar en zijn een groeiend bedrijf met ambitie om de zorg substantieel te verbeteren.
Met onze oplossingen zijn we actief in de eerstelijnszorg, met name bij huisartsenpraktijken en huisartsenposten. Onze tools bieden we aan via bestaande ICT-platformen en systemen die al een groot bereik hebben en veel gebruikt worden door patiënten en zorgverleners. Daarnaast zijn we actief in de ambulancezorg, POH-GGZ en de chronische zorg.
Spreekuur.nl
Spreekuur.nl, een product van Topicus en DigiDok, is een online tool waarmee patiënten op elk moment van de dag hun vraag kunnen stellen aan de huisarts. Spreekuur.nl wordt ingezet door huisartsenposten en huisartsenpraktijken en begeleidt patiënten om hun zorgvraag op de juiste plek te stellen. De patiënt doorloopt zelf de triage en anamnese op basis van slimme beslisbomen en algoritmes. De zorgverlener heeft hierdoor direct een compleet beeld van de klacht van de patiënt en kan via een chat of video de patiënt helpen.
De stage – Optimaliseren van de urgenties in Spreekuur.nl
Op basis van algoritmes en beslisbomen wordt de urgentie van de klacht berekend. De urgentie geeft aan hoe snel de patiënt geholpen moet worden. De urgenties in Spreekuur.nl zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van de Nederlandse Triage Standaard (NTS). Om de urgentiebepaling zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de daadwerkelijke urgentie, willen we onderzoeken waar we een te hoge urgentie afgeven en op welke plekken een te lage urgentie. Daarnaast willen we graag advies hoe we de vragenlijsten aan moeten passen om tot een zuiverdere urgentie te komen. Dit kan onderzocht worden door het uitvoeren van data-analyses en gesprekken met gebruikers. Op basis van het onderzoek worden de beslisbomen en algoritmes aangepast.
Contact
Lijkt dit je interessant? Neem dan contact op met Emmely Pennings (emmely@digidok.nl).